Grøn ærte- og aspargessuppe
45 min

Grøn ærte- og aspargessuppe

Man bliver i godt humør, bare af farven på suppen - og så smager den også godt.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn ærte- og aspargessuppe

Man bliver i godt humør, bare af farven på suppen - og så smager den også godt.

Antal portioner
  • 450 g grønne asparges
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 300 g frosne fine ærter
  • ½ liter letmælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør
  • 15 g smør
  • 240 g groft toastbrød i små tern
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g strimlede blandede babysalatblade
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Skær hovederne af aspargesene - gem dem og skær den midterste del i mindre stykker. Bring bouillon, aspargesstykker (ca. 250 g) og ærter i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved kraftig varme, uden låg, i ca. 5 min. Blend suppen og tilsæt mælk, salt og peber. Bring atter suppen i kog og smag til.

Rør kødet med salt og citronskal og form det til 32-35 kødboller på størrelse med valnødder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne på alle sider ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Ryst panden af og til, så kødbollerne beholder den runde form. Tag kødbollerne op og tør panden af.

Lad smørret blive gyldent i panden. Kom brødet i og rist det ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - vend rundt i brødet af og til. Drys med salt.

Kom kødboller og aspargeshoveder i suppen, varm den godt igennem og smag til. Server med brødcroutoner, strimlede salatblade og citronsaft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 28 %
Print