Grøn ærte- og aspargessuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Man bliver i godt humør, bare af farven på suppen - og så smager den også godt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 450 g grønne asparges
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 300 g frosne fine ærter
  • ½ liter letmælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 25 g smør
  • 15 g smør
  • 240 g groft toastbrød i små tern
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g strimlede blandede babysalatblade
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Skær hovederne af aspargesene - gem dem og skær den midterste del i mindre stykker. Bring bouillon, aspargesstykker (ca. 250 g) og ærter i kog i en tykbundet gryde. Kog suppen ved kraftig varme, uden låg, i ca. 5 min. Blend suppen og tilsæt mælk, salt og peber. Bring atter suppen i kog og smag til.

Rør kødet med salt og citronskal og form det til 32-35 kødboller på størrelse med valnødder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne på alle sider ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 2 min. Ryst panden af og til, så kødbollerne beholder den runde form. Tag kødbollerne op og tør panden af.

Lad smørret blive gyldent i panden. Kom brødet i og rist det ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - vend rundt i brødet af og til. Drys med salt.

Kom kødboller og aspargeshoveder i suppen, varm den godt igennem og smag til. Server med brødcroutoner, strimlede salatblade og citronsaft.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag