Grøn ærtesuppe
60+ min

Grøn ærtesuppe

Grøn ærtesuppe tager udganspunkt i grundsuppe baseret på kylling. Opskriften er fyldt med smagt og kraft har lækker frisk smag af ærter og hvidvin.
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn ærtesuppe

Grøn ærtesuppe tager udganspunkt i grundsuppe baseret på kylling. Opskriften er fyldt med smagt og kraft har lækker frisk smag af ærter og hvidvin.

Opskriften gælder for 24 personer

Grundsuppe

  • 2 kyllinger (ca. 1600 g)
  • 4 liter vand
  • 4 zittauerløg i grove stykker
  • 3 skrællede gulerødder
  • 6 hele nelliker
  • 6 laurbærblade
  • 1 spsk groft salt

Grøn ærtesuppe

  • 150 g smuttede mandler

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør salte filokiks - se link

Fremgangsmåde:

Grundsuppe

Halver kyllingerne, rens og skyl dem. Bring kyllinger og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag kød og grøntsager op. Si grundsuppen og skum fedtet af.

Grøn ærtesuppe

Kom grundsuppe og ærter i den rengjorte gryde og bring suppen i kog uden låg. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. og hæld suppen tilbage i gryden. Pisk 1 dl af fløden og melet sammen. Pisk resten af fløden i lidt efter lidt. Rør jævningen i suppen og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt cremefraiche, salt og peber. Bring atter suppen i kog under omrøring og tilsæt hvidvin. Smag til.

Halver imens mandlerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag mandlerne midt i ovnen - vend af og til. Server mandlerne som et drys på suppen.

Genvej

Den grønne ærtesuppe (uden hvidvin) kan tilberedes dagen før.

Tip

Kødet fra de kogte kyllinger kan anvendes til opskriften: Majspandekager med kylling.

Drikkevarer

En tør hvidvin - pinot blanc fra Alsace vil være god både i og til suppen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Tips

Grundsuppe og mandler kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 34400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 68 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Hvidvin med en anelse frugtsødme vil fungere rigtig godt. Prøv en vin på druen viognier, fx fra Argentina eller USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges