

Grøn ærtesuppe
60+ min
Grøn ærtesuppe tager udganspunkt i grundsuppe baseret på kylling. Opskriften er fyldt med smagt og kraft har lækker frisk smag af ærter og hvidvin.
Ingredienser
Opskriften gælder for 24 personer
Grundsuppe
- 2 kyllinger (ca. 1600 g)
- 4 liter vand
- 4 zittauerløg i grove stykker
- 3 skrællede gulerødder
- 6 hele nelliker
- 6 laurbærblade
- 1 spsk groft salt
Grøn ærtesuppe
- grundsuppe og evt. hønsebouillon, 4 liter i alt
- 700 g frosne fine ærter
-
3 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 4 spsk hvedemel
-
½ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
- 2 spsk groft salt
- friskkværnet peber
- 3 dl tør hvidvin, fx pinot blanc
- 150 g smuttede mandler
Pynt
- bredbladet persille
Tilbehør salte filokiks - se link
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Grundsuppe
Halver kyllingerne, rens og skyl dem. Bring kyllinger og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag kød og grøntsager op. Si grundsuppen og skum fedtet af.
Grøn ærtesuppe
Kom grundsuppe og ærter i den rengjorte gryde og bring suppen i kog uden låg. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. og hæld suppen tilbage i gryden. Pisk 1 dl af fløden og melet sammen. Pisk resten af fløden i lidt efter lidt. Rør jævningen i suppen og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt cremefraiche, salt og peber. Bring atter suppen i kog under omrøring og tilsæt hvidvin. Smag til.
Halver imens mandlerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag mandlerne midt i ovnen - vend af og til. Server mandlerne som et drys på suppen.
Genvej
Den grønne ærtesuppe (uden hvidvin) kan tilberedes dagen før.
Tip
Kødet fra de kogte kyllinger kan anvendes til opskriften: Majspandekager med kylling.
Drikkevarer
En tør hvidvin - pinot blanc fra Alsace vil være god både i og til suppen.
Bagetid
Ca. 15 min. ved 200°.
Frysetip
Grundsuppe og mandler kan fryses.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 34400 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 48,5 g
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 23 %
- Fedt: 68 %
- Alkohol: 2 %
Frysetip
Grundsuppe og mandler kan fryses.
Vin match
Viognier Mendoza, Argentina
Hvidvin med en anelse frugtsødme vil fungere rigtig godt. Prøv en vin på druen viognier, fx fra Argentina eller USA Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til asparges