Grøn karrygryde med mynteskyr
45 min

Grøn karrygryde med mynteskyr

En dejlig krydret gryderet med eksotisk smag af kokosmælk og karrypasta. Og med fin kontrast fra den iskolde skyr med mynte.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn karrygryde med mynteskyr

En dejlig krydret gryderet med eksotisk smag af kokosmælk og karrypasta. Og med fin kontrast fra den iskolde skyr med mynte.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 300 g svinesmåkød
  • 2 spsk grøn karrypasta
  • 3 dl vand
  • 500 g skrubbede små kartofler
  • 4 zittauerløg i halve
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
  • 3 rødkindede æbler i både, fx summerred
  • 240 g lune naanbrød

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 1 min. Tilsæt karrypasta, vand, kartofler, løg og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Tag 4-5 kartofler op af gryden, mos dem og kom dem tilbage i gryden sammen med kokosmælk og æbler. Bring karrygryden i kog og smag til.

Rør imens det syrnede produkt sammen med mynte, sukker, salt og peber Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server den grønne karrygryde sammen med myntedressing og lune naanbrød.

Tip

Vil du have en tykkere sauce, kan du mose et par ekstra kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %
Print