Grøn linsesuppe med blåskimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En enkelt grøntsagssuppe med en meget smagfuld topping.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 groftrevne gulerødder
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 180 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 liter vand
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g smuldret Castello® Danablu 50+
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde. Steg gulerødder og løg i ca. 2 min. - uden de tager farve. Tilsæt linser, bouillon og 6 dl af vandet og bring suppen i kog. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt resten af vandet, citronskal, -saft, salt og peber. Bring atter suppen i kog og smag til.

Ved serveringen

Anret suppen med smuldret ost og friske krydderier på toppen. Server ristet brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: