Grøn linsesuppe med blåskimmelost

Bedømmelse

(3 vurderinger)

30 min

En enkelt grøntsagssuppe med en meget smagfuld topping.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 groftrevne gulerødder
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 180 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 liter vand
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde. Steg gulerødder og løg i ca. 2 min. - uden de tager farve. Tilsæt linser, bouillon og 6 dl af vandet og bring suppen i kog. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt resten af vandet, citronskal, -saft, salt og peber. Bring atter suppen i kog og smag til.

Ved serveringen

Anret suppen med smuldret ost og friske krydderier på toppen. Server ristet brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: