Grøn linsesuppe med blåskimmelost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En enkelt grøntsagssuppe med en meget smagfuld topping.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 groftrevne gulerødder
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 180 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 liter vand
  • ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g smuldret Castello® Danablu 50+
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g ristet groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde. Steg gulerødder og løg i ca. 2 min. - uden de tager farve. Tilsæt linser, bouillon og 6 dl af vandet og bring suppen i kog. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt resten af vandet, citronskal, -saft, salt og peber. Bring atter suppen i kog og smag til.

Ved serveringen

Anret suppen med smuldret ost og friske krydderier på toppen. Server ristet brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: