

Grøn linsesuppe med blåskimmelost
30 min
En enkelt grøntsagssuppe med en meget smagfuld topping.
Ingredienser
Antal portioner
- 25 g smør
- 4 groftrevne gulerødder
- 2 grofthakkede zittauerløg
- 180 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 liter vand
- ½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 125 g smuldret Castello® Danablu 50+
- 2 spsk hakkede friske korianderblade
Tilbehør
- 240 g ristet groft brød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde. Steg gulerødder og løg i ca. 2 min. - uden de tager farve. Tilsæt linser, bouillon og 6 dl af vandet og bring suppen i kog. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tilsæt resten af vandet, citronskal, -saft, salt og peber. Bring atter suppen i kog og smag til.
Ved serveringen
Anret suppen med smuldret ost og friske krydderier på toppen. Server ristet brød til.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9350 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 40,2 g
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 26 %