Grøn pasta med kalkun og svampe
60+ min

Grøn pasta med kalkun og svampe

En lækker pasta med kalkun i fad, der let kan serveres til mange
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn pasta med kalkun og svampe

En lækker pasta med kalkun i fad, der let kan serveres til mange

Opskriften gælder for 4 personer

  • 10 g smør
  • 25 g bacon i strimler
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 500 g champignoner i skiver
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 400 g kalkunbryst i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g frisk grøn pasta, fx tagliatelle

Tilbehør

  • 300 g grøn salat i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits bacon, løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt champignoner og rosmarin og svits det i ca. 8 min. Tilsæt salt og peber og smag til. Hæld det i en skål.

Lad smørret blive gyldent i sauterpanden og steg kødet i ca. 2 min. Bland det sammen med løg og champignoner.

Bring vand og salt i kog. Kom pastaen i og lad den koge i ca. 3 min. Hæld pastaen i en sigte og skyl den med koldt vand.

Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - svampeblanding, pasta og sauce i et smurt ovnfast fad. Drys med ost og bag retten midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 36 %
Print