Grønærtesuppe med mynte og karryflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(88 vurderinger)

30 min

Fantastisk smuk suppe. Husk at prøve karryflødeskummet - det er både sjovt og lækkert.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 15 g smør
  • 225 g kartofler i mindre stykker
  • 1¼ liter vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl friske mynteblade
  • 500 g ærter (friskbælgede eller frosne)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Karryflødeskum

Tilbehør

  • 300 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Sauter løgene i smør i en stor gryde - til de er klare. Tilsæt kartofler, vand og laurbærblad. Kog i ca. 15 min. Tilsæt mynteblade sammen med ærterne og kog suppen videre i ca. 5 min. Blend suppen og bring den atter i kog. Tilsæt salt og peber og smag til.

Karryflødeskum

Pisk fløden til et let skum og tilsæt karry. Smag til.

Server karryflødeskummet som tilbehør til grønærtesuppen. Suppen bliver cremet, når flødeskummet røres ud i suppen, og oplevelsen af koldt og varmt er dejlig.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag