Grønærtesuppe med mynte og karryflødeskum

Bedømmelse

(27 vurderinger)

30 min

Fantastisk smuk suppe. Husk at prøve karryflødeskummet - det er både sjovt og lækkert.

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 15 g smør
  • 225 g kartofler i mindre stykker
  • 1¼ liter vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl friske mynteblade
  • 500 g ærter (friskbælgende eller frost)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Karryflødeskum

Tilbehør

  • 300 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Sauter løgene i smør i en stor gryde - til de er klare. Tilsæt kartofler, vand og laurbærblad. Kog i ca. 15 min. Tilsæt mynteblade sammen med ærterne og kog suppen videre i ca. 5 min. Blend suppen og bring den atter i kog. Tilsæt salt og peber og smag til.

Karryflødeskum

Pisk fløden til et let skum og tilsæt karry. Smag til.

Server karryflødeskummet som tilbehør til grønærtesuppen. Suppen bliver cremet, når flødeskummet røres ud i suppen, og oplevelsen af koldt og varmt er dejlig.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: