Grønærtesuppe med mynte og karryflødeskum

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(84 vurderinger)

30 min

Fantastisk smuk suppe. Husk at prøve karryflødeskummet - det er både sjovt og lækkert.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 15 g smør
  • 225 g kartofler i mindre stykker
  • 1¼ liter vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl friske mynteblade
  • 500 g ærter (friskbælgede eller frosne)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Karryflødeskum

Tilbehør

  • 300 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Sauter løgene i smør i en stor gryde - til de er klare. Tilsæt kartofler, vand og laurbærblad. Kog i ca. 15 min. Tilsæt mynteblade sammen med ærterne og kog suppen videre i ca. 5 min. Blend suppen og bring den atter i kog. Tilsæt salt og peber og smag til.

Karryflødeskum

Pisk fløden til et let skum og tilsæt karry. Smag til.

Server karryflødeskummet som tilbehør til grønærtesuppen. Suppen bliver cremet, når flødeskummet røres ud i suppen, og oplevelsen af koldt og varmt er dejlig.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: