Grønkålssalat med æble og jordskokker

Bedømmelse

(21 vurderinger)

60+ min

Grønkålssalat med æbler. Sur og sød, frisk og sprød grønkålssalat.

Ingredienser

Buffetret til 8

Antal portioner

Dressing

Syltede rødløg

  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 2 røde æbler (ca. 250 g)
  • 150 g skrællede jordskokker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 100 g rensede, plukkede grønkålsblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Vend citronsaft, fløde, sukker, salt og peber sammen. Stil det tildækket på køl i ca. 1 time til fløden er tyknet.

Syltede rødløg

Bring eddike i kog og sauter løgene ved svag varme i ca. 2 min. - til de får en flot lyserød farve.

Skær æbler og jordskokker i små tern, og vend dem sammen med citronsaft og persille. Vend til sidst alle ingredienserne sammen, gem evt. lidt af æbleblandingen og de syltede rødløg til at pynte med.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 63 %

Kilde: