Grøntsager i fad

Bedømmelse

(6 vurderinger)

45 min

Dejlig nem og frisk sommerret

Ingredienser

Antal portioner

Grøntsager

  • 1 spidskål
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 kg skrabede eller skrællede, faste kartofler i kvarte
  • 250 g frosne fine ærter
  • 1 dl frisk, hakket kruspersille
  • 400 g kogt, røget kyllingebryst i skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring fløde, vand, muskat, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Smag til.

Grøntsager

Fjern de yderste, grove blade fra kålen. Del den i kvarte og fjern stokken. Skær kålen i grove stykker. Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Kom kål og ærter i og kog dem med ved jævn varme i ca. 3 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i et dørslag og vend persillen i.

Ved serveringen

Fordel grøntsagerne i et fladt fad og læg herpå skiver af kyllingebryst. Hæld til sidst saucen over.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 15 %

Print

Kilde: