Grøntsager med kold kvarksauce

Nøglehulsmærket opskrift

Grøntsager med kold kvarksauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

1 timer

Nøglehulsmærket opskrift

En sund og lækker anretning med en velsmagende, frisk kvarksauce.

Ingredienser

Antal portioner

Kold kvarksauce

Grøntsager

  • 700 g skrabede nye kartofler
  • 8 skrabede nye gulerødder
  • 1 lille blomkål i små buketter
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl vand
  • 400 g rensede friske grønne bønner
  • 6 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g rensede friske sukkerærter
  • 25 g koldt smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Kold kvarksauce

Rør kvark og rygeost sammen med de øvrige ingredienser. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag den til.

Grøntsager

Læg kartofler, gulerødder og blomkål i en gryde i nævnte rækkefølge. Drys med salt og hæld vand ved. Kog grøntsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 18 min.

Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Skru op for varmen, tilsæt sukkerærter og kog i ca. 1 min.

Ved serveringen

Hæld vandet fra begge gryder og anret alle grøntsagerne i et stort fad. Fordel det kolde smør over grøntsagerne og server den kolde kvarksauce til.

Tip

Grøntsager med kold kvarksauce kan serveres sammen med skinke, frikadeller eller kylling.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: