Grøntsager med smeltet ost
60+ min

Grøntsager med smeltet ost

Grøntsager med smeltet ost er en lækker hovedret med inspiration fra alpernes ostefondue.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsager med smeltet ost

Grøntsager med smeltet ost er en lækker hovedret med inspiration fra alpernes ostefondue.

Antal portioner
  • 12 pillede skalotteløg
  • 4 gulerødder
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 140 g ristet franskbrød

Fremgangsmåde:

Kom løg og gulerødder i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Hold dem varme.

Fordel halvdelen af osten i 4 flade, ovnfaste skåle (ca. 12 cm i diameter). Stil skålene på en bageplade midt i ovnen. Rør af og til mens osten smelter.

Ved serveringen

Anret de varme grøntsager på portionstallerkener sammen med bladselleri og agurker. Stil en skål smeltet ost på hver tallerken og server straks.

2. servering

Smelt resten af osten i nye skåle eller i én stor skål.

Smeltning

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin med fylde og lav syre, fx en pinot gris fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost