Grøntsager med smeltet ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Grøntsager med smeltet ost er en lækker hovedret med inspiration fra alpernes ostefondue.

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 pillede skalotteløg
  • 4 gulerødder
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 140 g ristet franskbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom løg og gulerødder i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Hold dem varme.

Fordel halvdelen af osten i 4 flade, ovnfaste skåle (ca. 12 cm i diameter). Stil skålene på en bageplade midt i ovnen. Rør af og til mens osten smelter.

Ved serveringen

Anret de varme grøntsager på portionstallerkener sammen med bladselleri og agurker. Stil en skål smeltet ost på hver tallerken og server straks.

2. servering

Smelt resten af osten i nye skåle eller i én stor skål.

Smeltning

Ca. 5 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 51 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin med fylde og lav syre, fx en pinot gris fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost