Grøntsagssuppe med ostebrød

Bedømmelse

(21 vurderinger)

30 min

Hurtig opskrift på en en dejlig, varmende suppe med porre. Grøntsagssuppe med ostebrød er en ret med en lækker fyldig smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 1 pose frosne suppeurter
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ liter mælk
  • 1 porre i meget tynde ringe
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

  • 4 skiver flutes - 2 cm tykke
  • 4 skiver Riberhus® ML 16 (30+)
  • 10 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt suppeurterne og svits dem 1 min. Hæld bouillon og mælk ved, og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme under låg i ca. 10 min. Findel grøntsagerne i en blender sammen med lidt af suppen ad 2-3 gange. Hæld pureen tilbage i gryden. Tilsæt porreringene og varm suppen igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Ostebrød

Skær flutesskiverne ¾ igennem. Læg en osteskive i hver "lomme" og læg flutesskiverne på en bageplade. Smør overfladen med smør og gratiner ostebrødene øverst i ovnen.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 250°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde: