Grøntsagsgryde med paneer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Paneer og sprøde grøntsager bundet smukt sammen af en let syrlig sauce. Lav evt. paneer osten dagen før.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Paneer

  • 1 liter letmælk eller sødmælk
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 3 gule beder i både (ca. 200 g)
  • 8 små skalotteløg i halve (ca. 150 g)
  • ¾ tsk tørrede chiliflager
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 50 g hakkede og ristede hasselnøddekerner

Tilbehør

  • 320 g perlespelt - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Paneer

Bring mælken i kog under omrøring i en tykbundet gryde. Skru ned til svag varme og tilsæt citronsaft og salt. Rør i mælken til den skiller. Læg en sigte med et rent, tyndt, fugtigt klæde, fx et viskestykke, over en skål. Hæld den skilte mælk i sigten og lad den dryppe og køle af i ca. 15 min. Saml klædet og vrid mere væde fra. Form ostekornene til en lille, flad firkant, stadig i klædet og læg den på en tallerken. Stil fx en gryde med koldt vand på ostepakken og lad paneeren køle af i køleskabet under pres - det tager ca. 1 time.

Skær den afkølede paneer ost i tern. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de gule beder sammen med løg og ostetern i ca. 3 min. Tilsæt chiliflager og mel og lad retten stege ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og vand og lad retten koge ved svag varme og uden låg i ca. 20 min. - rør af og til.

Rens imens forårsløgene og skær stilken i 2 cm skrå stykker. Skær den grønne top i meget tynde skrå stykker og læg dem i koldt vand. Kom de andre forårsløg i gryden sammen med edamamebønner, tomater, fløde og salt og lad retten koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - rør af og til. Drys med hasselnødder og pynt med toppen af forårsløgene. Server med kogt perlespelt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag