Grov pizzabund
1 timer

Grov pizzabund

Frys evt. udrullede, ubagte pizzabunde, så du har nem aftensmad til travle dage.
Fryseegnet
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov pizzabund

Frys evt. udrullede, ubagte pizzabunde, så du har nem aftensmad til travle dage.

2 personer pr. pizza

Antal portioner
  • 25 g gær
  • ¼ liter vand (lillefingervarmt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2¼ dl)
  • 225 g pizzamel (ca. 4 dl)
  • ½ spsk olivenolie - til pensling

Fremgangsmåde:

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en rund dejplade (ca. 22 cm i diameter). Pensl 2 springforme (også 22 cm i diameter) med olie og læg dejpladerne i formene. Forbag de grove pizzabunde midt i ovnen. Herefter kan du komme dit yndlingsfyld på og bage pizzaerne.

Tips

De grove pizzabunde kan også bruges til deep-pan- pizzaer uden at blive forbagt - se link.

Eller du kan lave flade pizzabunde - 2 stk. med en diameter på ca. 32 cm.

Dejen kan også bruges til focaccia. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en plade med bagepapir. Tryk fordybninger i dejen med fingrene. Dryp et par skefulde olivenolie på dejen, drys lidt havsalt på og stik evt. små rosmarinkviste i. Bag focacciaen ved 250°, midt i ovnen, i ca. 18 min.

Forbagning

Ca. 8 min. ved 250°.

Bagning

Ca. 8 min ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 14 %
Print