Tunsalat
Ny

Tunsalat

10 min
Her får du opskriften på en skøn og klassisk tunsalat, som er perfekt til madpakken og frokosten - eller som fyld i en sandwich eller pitabrød. En hjemmelavet tunsalat tager under 10 minutter at lave - og så smager den bare meget bedre end den færdigkøbte version. Denne opskrift på tunsalat er med creme fraiche, citron, syltede agurker, rødløg, kapers og dild, men du kan sagtens tilsætte fx majs eller rød peber.
https://edit.arla.dk/opskrifter/tunsalat/

Sådan gør du

  • Lad tunen dryppe af og kom den i en skål.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt sammen.
  • Smag til og top med kapers.

I denne opskrift har vi smagt tunsalaten til med syltede agurker, rødløg og dild - men du kan sagtens udskifte eller tilsætte fx purløg, majs eller rød peber. Og hvis du ønsker at give tunsalaten et ekstra pift, kan du toppe den med friterede kapers.

Energiindhold for hele retten:

2652 kJ / 634 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 59,9 % 15,8 g
Kulhydrat: 13,3 % 3,5 g
Fedt: 26,8 % 3,3 g
Mere inspiration

Server et hjemmebagt rugbrød til tunsalaten og resten af frokosten.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(43)

Ingredienser

2 dåser Tun i vand eller olie
1 dl Creme fraiche 18%
½ Finthakket rødløg
1 spsk Citronsaft
50 g Syltede agurker, finthakket
1 dl Finthakket frisk dild eller purløg
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
Kapers
Evt. rugbrød