Grove havreboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Bollerne kan gøres klar dagen før og fx bages om morgenen. Samme princip som de gammelkendte brusebadsboller, bare i en grovere model.

Ingredienser

20 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 7 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 100 g knækkede hvedekerner (ca. 1½ dl)
  • 60 g finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk rapsolie
  • 2½ tsk groft salt
  • 400 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 7 dl)
  • 600 g hvedemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand i skålen til en røremaskine og rør gæren ud heri. Tilsæt det syrnede produkt, kerner, havregryn og de øvrige ingredienser. Ælt blandingen ved laveste hastighed i 3-4 min. - dejen skal stadig være blød og smidig. Tag dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 og træk hvert stykke ud til en lang pølse (ca. 40 cm lang). Skær 10 tykke skiver af hver pølse. Læg dejskiverne på plader med bagepapir og stil dem tildækkede i køleskabet i 10-20 timer.

Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem stå på køkkenbordet i ca. ½ time. Bag de grove havreboller midt og nederst i ovnen.

Tip

Du kan pensle bollerne med vand og drysse dem med birkes eller kerner.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn. Indstil på 200° - varmluft og bag i 15-20 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 88,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 10 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: