Grovpizza med hytteost og grillede peberfrugter
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Grovpizza med hytteost og grillede peberfrugter

Hytteost på pizza smager super godt og er samtidig et sundt alternativ til revet ost. Prøv denne variant af pizza med grillet peberfrugt og bresaola.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grovpizza med hytteost og grillede peberfrugter

Nøglehulsmærket opskrift

Hytteost på pizza smager super godt og er samtidig et sundt alternativ til revet ost. Prøv denne variant af pizza med grillet peberfrugt og bresaola.

Antal portioner
  • 15 g gær
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • 2 tsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g fuldkornsspeltmel (ca. 1 dl)
  • 150 g pizzamel (ca. 2½ dl)
  • 3 røde peberfrugter (ca. 600 g)

Fremgangsmåde:

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Del peberfrugterne i kvarte og befri dem for frøstok og stilk. Læg dem på en plade med alufolie – med skindsiden opad. Grill dem øverst i ovnen - til skindet er mørkt og bobler op. Lad dem køle af under et viskestykke. Pil skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en oval dejplade (ca. 12 x 22 cm). Læg de to pizzabunde på et stykke bagepapir. Træk det over på den varme plade og forbag dem. Tag pizzabundene ud og lad dem falde sammen – eller tryk dem let. Fordel hytteost og løg herpå og bag dem færdige i ovnen. Tag pizzaerne ud og fordel hjertesalat, bresaola, grillede peberfrugter og friskkværnet peber på pizzaerne. Server straks.

Grill

Ca. 10 min.

Forbagning

Ca. 7 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 21 %
Print