Grydestegt kylling med rabarber

Bedømmelse

(24 vurderinger)

60+ min

Det smager altså af sommer og ferie hos mormor og af at spise ude i haven under en blomstrende hvidtjørn.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 frisk kylling
  • ½ tsk groft salt
  • 4 dl kviste af kruspersille
  • 50 g smør
  • ½ dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rabarber

  • 25 g smør
  • 400 g vinrabarber i 4 cm skrå stykker
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)

Flødedressing

Sauce

Tilbehør

  • 175 g hovedsalat revet i grove stykker
  • 1 kg nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip vingespidserne af kyllingen. Rens, skyl og tør den godt. Drys kyllingen indvendigt med salt, fyld med persille og luk med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingen godt på alle sider ved jævn til kraftig varme, ca. 10 min i alt. Tilsæt vand og drys med salt og peber. Lad kyllingen stege ved svag varme og under låg i ca. 50 min. Vend kyllingen undervejs. Tag kyllingen op, del den i 6-8 stykker og hold dem varme. Si stegeskyen og gem den.

Rabarber

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Fordel rabarberne i panden. Drys sukker over og ”kog” dem ved svag varme i ca. 3 min. Tag panden af varmen, læg låg på og lad rabarberne trække i ca. ½ time.

Flødedressing

Bland ingredienserne og pisk til dressingen får en cremet konsistens.

Sauce

Mål stegeskyen fra kyllingen – der skal være ca. 2 dl. Tilsæt fløde og bring saucen i kog under omrøring. Rør mel og vand sammen og pisk jævningen i saucen. Kog den ved svag varme i

ca. 5 min. – rør af og til. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Baden, Tyskland

Let rødvin på druen pinot noir, gerne fra Bourgogne eller en spätburgunder fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling