Gulerodssuppe med ingefær og bønner

Gulerodssuppe med ingefær og bønner

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Smuk cremet suppe med masser af ingefærsmag. Kidneybønnerne giver fylde og dressingen et dejlig syrligt modspil til den krydrede suppe.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Gulerodssuppe

  • 25 g smør
  • 450 g skrællede gulerødder i mindre stykker
  • 200 g skrællet kålrabi i mindre stykker
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk rød chilipeber
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage (ca. 400 g)

Pynt

  • ærteskud

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Vend fraiche sammen med spidskommen, limeskal- og saft. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Gulerodssuppe

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Svits rodfrugter, hvidløg og chili ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ca. 20 min. - eller til rodfrugterne er møre. Blend suppen glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt. Smag til. Bring suppen i kog igen. Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem. Fordel først bønner, så dressing i 4 glas eller skåle. Hæld suppen henover, pynt med ærteskud og server straks.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 34 %

Print