Gulerodssuppe med ingefær og bønner

Gulerodssuppe med ingefær og bønner

30 min
Smuk cremet suppe med masser af ingefærsmag. Kidneybønnerne giver fylde og dressingen et dejlig syrligt modspil til den krydrede suppe.

Sådan gør du

Dressing
  • Vend fraiche sammen med spidskommen, limeskal- og saft. Stil dressingen tildækket i køleskabet.
Gulerodssuppe
  • Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Svits rodfrugter, hvidløg og chili ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ca. 20 min. - eller til rodfrugterne er møre. Blend suppen glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt. Smag til. Bring suppen i kog igen. Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem. Fordel først bønner, så dressing i 4 glas eller skåle. Hæld suppen henover, pynt med ærteskud og server straks.
Mere inspiration

Her er mere klassisk udgave af gulerodssuppe.

Gulerodssuppe
30 min
Gulerodssuppe
(147)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4485 kJ / 1072 kcal

Næringsindhold pr. 100g

189 kJ / 45 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 18,8 % 2,1 g
Kulhydrat: 45,6 % 5,1 g
Fedt: 35,6 % 1,8 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Dressing
2 dl
Stødt spidskommen
½ tsk
Limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset limesaft
½ spsk
Gulerodssuppe
Smør
25 g
Skrællede gulerødder i mindre stykker
450 g
Skrællet kålrabi i mindre stykker
200 g
Små knuste fed hvidløg
2
Finthakket frisk rød chilipeber
1 spsk
Grøntsagsbouillon
1 liter
Friskpresset limesaft
½ spsk
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Groft salt
1½ tsk
Kidneybønner (ca. 420 g)
1 dåse
Pynt
Ærteskud