Gulerodssuppe med ingefær og bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

30 min

Smuk cremet suppe med masser af ingefærsmag. Kidneybønnerne giver fylde og dressingen et dejlig syrligt modspil til den krydrede suppe.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Gulerodssuppe

  • 25 g smør
  • 450 g skrællede gulerødder i mindre stykker
  • 200 g skrællet kålrabi i mindre stykker
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket frisk rød chilipeber
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • ½ spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dåse røde kidneybønner (ca. 420 g)

Pynt

  • ærteskud

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Vend fraiche sammen med spidskommen, limeskal- og saft. Stil dressingen tildækket i køleskabet.

Gulerodssuppe

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Svits rodfrugter, hvidløg og chili ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog ca. 20 min. - eller til rodfrugterne er møre. Blend suppen glat og tilsæt limesaft, ingefær og salt. Smag til. Bring suppen i kog igen. Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem. Fordel først bønner, så dressing i 4 glas eller skåle. Hæld suppen henover, pynt med ærteskud og server straks.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde: