Gylden speltotto med pære-gulerodssalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

Speltotto er risotto, men lavet på spelt. Her får den et ekstra tvist ved at blive lavet på cremet græskarsuppe. Nemt og med masser af dejlig smag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter Karolines Køkken® Cremet Græskarsuppe
  • 25 g smør
  • 400 g kyllingefilet i mundrette strimler
  • 225 g champignoner i skiver
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pære- gulerodssalsa

  • 2 gulerødder i små tern (ca. 175 g)
  • 2 pærer i små tern (ca. 175 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 dl friske korianderblade og finthakkede stilke

Pynt

  • sorte sesamfrø

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og spelt i ca. ½ min. Tilsæt salt og ca. halvdelen af suppen og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 5 min. - rør et par gange. Tilsæt resten af suppen lidt efter lidt mens du koger i yderligere ca. 15 min., stadig under låg - rør af og til. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet på alle sider i ca. 4 min. og tag det op. Steg champignonerne ved kraftig varme, og under omrøring, i ca. 5 min. Kom kyllingekødet tilbage i panden og drys med salt og peber. Varm godt igennem og smag til.

Pære- gulerodssalsa

Bland alle ingredienserne - vend koriander i, lige inden serveringen. Smag salsaen til.

Server speltottoen i varme dybe tallerkener med drys af kylling og champignoner, lidt pære-gulerodssalsa og sesam. Server resten af salsaen til speltottoen.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag