Gylden speltotto med pære-gulerodssalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

30 min

Speltotto er risotto, men lavet på spelt. Her får den et ekstra tvist ved at blive lavet på cremet græskarsuppe. Nemt og med masser af dejlig smag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 400 g kyllingefilet i mundrette strimler
  • 225 g champignoner i skiver
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pære- gulerodssalsa

  • 2 gulerødder i små tern (ca. 175 g)
  • 2 pærer i små tern (ca. 175 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 dl friske korianderblade og finthakkede stilke

Pynt

  • sorte sesamfrø

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og spelt i ca. ½ min. Tilsæt salt og ca. halvdelen af suppen og kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 5 min. - rør et par gange. Tilsæt resten af suppen lidt efter lidt mens du koger i yderligere ca. 15 min., stadig under låg - rør af og til. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet på alle sider i ca. 4 min. og tag det op. Steg champignonerne ved kraftig varme, og under omrøring, i ca. 5 min. Kom kyllingekødet tilbage i panden og drys med salt og peber. Varm godt igennem og smag til.

Pære- gulerodssalsa

Bland alle ingredienserne - vend koriander i, lige inden serveringen. Smag salsaen til.

Server speltottoen i varme dybe tallerkener med drys af kylling og champignoner, lidt pære-gulerodssalsa og sesam. Server resten af salsaen til speltottoen.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag