Hakkebøffer med appelsin-tomatsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Lækre hakkebøffer med appelsiner og tomater, der giver sødme og syre - en rigtig god kombination.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1½ tsk korianderfrø
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 15 g smør

Tilbehør

  • 300 g tørrede fuldkornsnudler - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus korianderfrøene, fx i en morter. Rør det hakkede kød sammen med appelsinskal, korianderfrø og salt. Form kødet til 4 flade bøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 6 min. Tag de krydrede hakkebøffer op og lad dem hvile tildækket.

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. ½ dl). Bring fløden i kog, under omrøring, i en tykbundet gryde og kom tomaterne i. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt appelsinfileter, -saft, salt og peber. Bring atter saucen i kog, vend de hakkede korianderblade i (gem lidt til pynt) og smag til.

Anret bøfferne i et fad og hæld lidt af saucen over. Server straks sammen med resten af saucen og de kogte nudler.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: