
Hakkebøffer med grøntsager og sennepscreme
30 min
Sennep, rodfrugter og kartofler. 3 råvarer, som klæder hinanden utrolig godt.
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 25 g smør
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 300 g frosne haricots verts
- 4 persillerødder i lange stave
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 1 dl grofthakket bredbladet persille
Sennepscreme
-
1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
- 1½ spsk grov sennep
- ¾ tsk sukker
- ¼ tsk groft salt
Tilbehør
- 1 kg kogte kartofler
Sådan gør du
Sådan gør du
Form kødet til 8 små hakkebøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend af og til. Tag bøfferne op, drys med salt og peber og lad dem hvile tildækket.
Kom bønner og persillerødder i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Tag 1 dl kogevand fra og hæld resten af vandet fra grøntsagerne. Vend persille i grøntsagerne - lige inden serveringen.
Sennepscreme
Kom imens den ene dl kogevand, fløde, sennep, sukker og salt i panden. Bring sennepscremen i kog under omrøring og smag til.
Kom bøfferne i et lille fad og hæld evt. lidt sennepscreme henover. Server dem sammen med resten af sennepscremen, grøntsager og kogte kartofler.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8680 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 38 g
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 29 %