Hakkebøffer med stegte vindruer og sellerisalat
45 min

Hakkebøffer med stegte vindruer og sellerisalat

De stegte vindruer på hakkebøfferne er et spændende alternativ til de bløde løg....som ellers også kan bruges.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer med stegte vindruer og sellerisalat

De stegte vindruer på hakkebøfferne er et spændende alternativ til de bløde løg....som ellers også kan bruges.

Antal portioner

Sellerisalat

  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 tsk finthakkede friske timianblade
  • 15 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g stenfri blå vindruer i halve
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af frisk timian og selleriblade

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Sellerisalat

Rør kvark og mælk sammen. Skræl sellerien og riv den groft (ca. 300 g revet selleri). Rør den revne selleri i kvarkblandingen med det samme. Vend æble, sukker, salt og peber i og stil sellerisalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Rør kød og timian sammen og form kødet til 4 hakkebøffer. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter i ca. 8 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Læg bøfferne i et fad og hold dem varme. Kom vindruer, eddike, sukker, salt og peber i panden og kog druerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Rør sellerisalaten op og smag den til. Hæld de stegte vindruer henover bøfferne, pynt med timiankviste og server.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 18 %
Print