Hakket oksekød med persillerødder og porrer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Hakket oksekød med persillerødder og porrer er en nem, hurtig og lækker ret at tilberede. Retten giver velsmagende oksekød med et hint af øl.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 4 groftrevne persillerødder
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 porrer i 2 cm skrå stykker
  • 100 g revet Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+) Klokke ML 25% (45+)

Tilbehør

  • 240 g groft brød
  • syltede rødbeder
  • sennep

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt persillerødder, øl, timian og krydderier. Vend rundt i blandingen og læg porrerne ovenpå. Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog videre ved kraftig varme ca. 4 min. - rør forsigtigt af og til. Smag oksekødsgryden til og server den, evt. i gryden. Kom osten i en skål og server den ved siden af sammen med det øvrige tilbehør.

Mad til i morgen

Er der hakket oksekød med persillerødder og porrer tilovers, kan det blive til et måltid for sig. Bag retten i ovnen med et låg af kartoffelmos. Se opskrift på kartoffelmos med selleri og porrer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 41 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: