Hamburgerryg

Hamburgerryg

60+ min
Hamburgerryg er en gammel klassiker. Her har du en nem opskrift på hamburgerryg serveret med spidskål. Retten byder på lækker hamburgerryg kogt med laubærblade og serveret med spidskål og smagfuld cremet sovs.
https://www.arla.dk/opskrifter/hamburgerryg/

Sådan gør du

Hamburgerryg
  • Kom hamburgerryggen i en gryde sammen med laurbærblade og vand. Bring det i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen trække i vandet i ca. 25 min.
Spidskål
  • Fjern de yderste blade fra spidskålene og flæk hvert kålhoved i 4 stykker på langs. Fjern stokken og del hvert kvarte kålhoved i 2-3 stykker, stadig på langs.
  • Læg kålen i en gryde. Tilsæt vand og salt og bring det i kog.
  • Damp kålen ved kraftig varme og under låg i ca. 5 min. - gem kogelagen.
Sauce
  • Pisk mel og ½ dl af mælken sammen i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt resten af mælken, 1½ dl kogelage og smør.
  • Bring saucen i kog under omrøring og kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
  • Skær hamburgerryggen i skiver og anret dem på et fad. Tag kålen op i hele stykker med fx en hulske og læg dem i en varm skål. Hæld saucen over.
Energiindhold for hele retten:

9605 kJ / 2296 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 28,5 % 5,1 g
Kulhydrat: 48,6 % 8,7 g
Fedt: 22,9 % 1,9 g
Mere inspiration

Prøv også glaseret hamburgerryg.

Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Hamburgerryg
600 g Hamburgerryg
2 Laurbærblade
1 liter Vand
Spidskål
1¾ kg Spidskål (2-3 stk.)
4 dl Vand
2 tsk Groft salt
Sauce
3½ spsk Hvedemel
½ liter Mælk
25 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Hakket frisk kruspersille
Tilbehør
1 kg Kartofler - koges
75 g Sennep