Hasselbackkartofler til ovnstegte kyllinger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Med opskriften på hasselbackkartofler til ovnstegte kyllinger er sikret en lækker hovedret. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

Hasselbackkartofler

  • 10 mellemstore kartofler (ca. 1½ kg)
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1½ tsk groft salt

Ovnstegte kyllinger

  • 2 kyllinger ( 1,8 kg)
  • 75 g blødt smør
  • ½ tsk groft salt
  • 450 g grøn salat

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Hasselbackkartofler

Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs. Læg dem i den ene halvdel af en smurt bradepande (5 x 37 x 45 cm) og pensl med smør. Drys salt over. Steg kartoflerne midt i ovnen.

Ovnstegte kyllinger

Skær imens hver kylling i 4 stykker, pensl dem med smør og drys med salt. Læg efter de første 20 min. kyllingestykkerne ind ved siden af kartoflerne og steg retten færdig - til kartoflerne er møre.

Tips

Når du skal skære kartoflerne i tyndeskiver, kan det være nemmere, at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeere, på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 225°.

Stegetid for kylling

Ca. 40 min. ved 225°.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: