Hasselbackkartofler til ovnstegte kyllinger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

Med opskriften på hasselbackkartofler til ovnstegte kyllinger er sikret en lækker hovedret. Prøv den!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hasselbackkartofler

  • 10 mellemstore kartofler (ca. 1½ kg)
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1½ tsk groft salt

Ovnstegte kyllinger

  • 2 kyllinger ( 1,8 kg)
  • 75 g blødt smør
  • ½ tsk groft salt
  • 450 g grøn salat

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hasselbackkartofler

  1. Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs.
  2. Læg dem i den ene halvdel af en smurt bradepande (5 x 37 x 45 cm) og pensl med smør. Drys salt over.
  3. Steg kartoflerne midt i ovnen.

Ovnstegte kyllinger

  1. Skær imens hver kylling i 4 stykker, pensl dem med smør og drys med salt.
  2. æg efter de første 20 min. kyllingestykkerne ind ved siden af kartoflerne og steg retten færdig - til kartoflerne er møre.

Tips

Når du skal skære kartoflerne i tyndeskiver, kan det være nemmere, at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeere, på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 225°.

Stegetid for kylling

Ca. 40 min. ved 225°.

Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 48 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag