Havbars med sprød båd og æblecreme
1 timer

Havbars med sprød båd og æblecreme

Lækker forret, som serveres i en tynd dejskal, som giver det sprøde til salaten. Havbars stegt og smagt til med lime. Skøn forret, som også kan bruges som en frokostret
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havbars med sprød båd og æblecreme

Lækker forret, som serveres i en tynd dejskal, som giver det sprøde til salaten. Havbars stegt og smagt til med lime. Skøn forret, som også kan bruges som en frokostret

Antal portioner

Æblecreme

  • 1¼ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 uskrællede æbler i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 2 spsk fintrevet peberrod

Sprøde både

  • 4 plader forårsrulledej (ca. 25 x 25 cm)
  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 havbarsfileter med skind
  • 15 g smør
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g rensede spinatblade

Pynt

  • brøndkarse
  • limefrugter i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Æblecreme

Vend cremefraiche og de øvrige ingredienser sammen i en skål - dog kun 1 spsk peberrod. Stil æblecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Sprøde både

Stil 4 ovnfaste cocotter eller kaffekopper, på hovedet, på en plade med bagepapir. Pensl en plade forårsrulledej med lidt smør i det ene hjørne. Fold dejen ind over til en trekant. Pensl den ene side af trekanten med ca. ½ tsk smør. Læg dejtrekanten, med smørsiden nedad, hen over en cocotte. Pensl den side, der vender opad med ca. ½ tsk smør. Lav de 3 sidste både på samme måde. Bag de 4 både midt i ovnen - til de er gyldne.

Fjern eventuelle ben fra havbarsfileterne. Del dem i hver 2 stykker på langs. Lad smørret blive gyldent i en pande. Drys fileterne med limeskal, salt og peber på kødsiden. Steg dem ca. 3 min. på skindsiden, vend fisken og steg den ca. ½ min. på kødsiden.

Vend lige inden serveringen det sidste peberrod i æblecremen og smag til. Læg de sprøde både på tallerkener og kom spinaten i bådene. Fordel æblecremen på spinaten og pynt med brøndkarse. Læg de stegte havbarsfileter ved siden af sammen med limestykker og server straks.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Tør hvidvin på riesling-druen, gerne en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til peberrod