Havbars med sprød båd og æblecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

1 timer

Lækker forret, som serveres i en tynd dejskal, som giver det sprøde til salaten. Havbars stegt og smagt til med lime. Skøn forret, som også kan bruges som en frokostret

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Æblecreme

  • 1¼ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 uskrællede æbler i tynde både (ca. 200 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 2 spsk fintrevet peberrod

Sprøde både

  • 4 plader forårsrulledej (ca. 25 x 25 cm)
  • 3 spsk smeltet smør
  • 2 havbarsfileter med skind
  • 15 g smør
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g rensede spinatblade

Pynt

  • brøndkarse
  • limefrugt i mindre stykker

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Æblecreme

Vend cremefraiche og de øvrige ingredienser sammen i en skål - dog kun 1 spsk peberrod. Stil æblecremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Sprøde både

Stil 4 ovnfaste cocotter eller kaffekopper, på hovedet, på en plade med bagepapir. Pensl en plade forårsrulledej med lidt smør i det ene hjørne. Fold dejen ind over til en trekant. Pensl den ene side af trekanten med ca. ½ tsk smør. Læg dejtrekanten, med smørsiden nedad, hen over en cocotte. Pensl den side, der vender opad med ca. ½ tsk smør. Lav de 3 sidste både på samme måde. Bag de 4 både midt i ovnen - til de er gyldne.

Fjern eventuelle ben fra havbarsfileterne. Del dem i hver 2 stykker på langs. Lad smørret blive gyldent i en pande. Drys fileterne med limeskal, salt og peber på kødsiden. Steg dem ca. 3 min. på skindsiden, vend fisken og steg den ca. ½ min. på kødsiden.

Vend lige inden serveringen det sidste peberrod i æblecremen og smag til. Læg de sprøde både på tallerkener og kom spinaten i bådene. Fordel æblecremen på spinaten og pynt med brøndkarse. Læg de stegte havbarsfileter ved siden af sammen med limestykker og server straks.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Tør hvidvin på riesling-druen, gerne en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til peberrod

Andre gode forslag