Havrepandekager med stikkelsbærkompot og ribssirup

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Flot og delikat nordisk dessert.

Ingredienser

Antal portioner

Havrepandekager

  • 2 dl havregryn
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 store æg
  • 25 g smør til stegning

Ribssirup

  • 200 g ribs (evt. frosne)
  • 2 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl appelsinjuice med frugtkød

Stikkelsbærkompot med ingefær

  • 250 g stikkelsbær (evt. frosne)
  • 1 dl rørsukker
  • ¼ dl vand
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk smør

Pynt

  • klaser af ribs

Sådan gør du

Sådan gør du

Havrepandekager

Bland havregryn, kærnemælk, hvedemel, honning, salt, bagepulver og revet citronskal sammen i en skål. Lad det trække mindst et kvarter - gerne længere - så havregrynene blødes godt ud. Pisk herefter æggene let og bland dem i dejen, der nu skal være som lind havregrød. Smelt halvdelen af smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) og kom halvdelen af dejen heri - ca. 2¾ dl. Pandekagen skal have ca. 5 min. på hver side ved jævn varme. Vær forsigtig, når den skal vendes. Gentag med det sidste smør og dej. Pandekagerne er også gode til brunch med fx sirup.

Ribssirup

Ribs, sukker, flækket og udkornet vaniljestang, vand og appelsinjuice koges sammen i en gryde uden låg i en halv times tid. Herefter sies de udkogte ribs og vaniljestangen fra, og den røde væske hældes tilbage i den rengjorte gryde til yderligere indkogning. Efter ca. 10 min. er der omkring 2½ dl tilbage, og konsistensen er ved at være tyktflydende - så er siruppen færdig. Ribssiruppen skal serveres varm, da den pga. det høje pektinindhold i ribs gelerer ved nedkøling - en let opvarmning og omrøring løser dette. Ribssiruppen kan fint gemmes i en skål og kan holde sig mindst en uge på køl. Også god til fx vaniljeis.

Stikkelsbærkompot med ingefær

Kom stikkelsbær, rørsukker, vand og fintrevet ingefær i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog ca. 5 minutter, stadig under omrøring, til bærrene brister. Tag af varmen, køl lidt og rør koldt smør i. Kompotten her er let syrlig og har en krydret undertone fra ingefæren. Derfor er den også velegnet som “surt“ tilbehør til kødretter.

Serveringsforslag

Del hver pandekage i 4 og portionsanret to stykker havrepandekage med et lag lun stikkelsbærkompot imellem. Dryp generøst den ligeledes lune sirup over pandekagerne og server straks. Stil resten af kompotten og siruppen på bordet, så hver enkelt kan justere den syrlige kompot med den søde sirup til sin helt egen smag.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 23 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød hvidvin på riesling-druen, fx en "auslese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade