Helstegt oksefilet med ristede kartofler og kold bearnaise

Helstegt oksefilet med ristede kartofler og kold bearnaise

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækkert rødt oksekød med tilbehør af bl.a. en cremet, kold bearnaise. Super dejlig middag til mange - og nem at gå til, da det meste kan gøres klar i forvejen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Kold bearnaise

Oksefilet

  • 2½ kg oksefilet med fedtkant
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Smørristede kartofler

  • 100 g smør
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 200 g)
  • 2¼ kg pillede, kogte aspargeskartofler

Pynt

  • finthakket kruspersille

Tilbehør

  • 1¾ kg dampede haricots verts eller blandede grøntsager, fx bønner, broccoli og grønne asparges

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Kold bearnaise

  1. Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Oksefilet

  1. Rids oksefiletens fedtkant. Læg fileten på ovnens rist over bradepanden og brun stegen nederst i ovnen.
  2. Tag oksefileten ud efter ca. 10 min. og drys med salt og peber. Skru ovnen ned til 150°. Sæt atter fileten nederst i ovnen og steg den færdig – mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°, så er kødet rosa.
  3. Lad oksefileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.

Smørristede kartofler

  1. Skru ovnen op på 225°.
  2. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik.
  3. Fordel kartoflerne i bradepanden og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen.

Skær, lige før serveringen, oksefileten i tynde skiver og server dem med smørristede kartofler, bønner og kold bearnaise.

Stegetid for oksefilet

Ca. 10 min. ved 250° og derefter ca. 65 min. ved 150° - traditionel ovn.

Ristning af kartofler

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 51040 kJ / 12199 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 89,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag