Herbes de provencesuppe - Opskrifter - Arla

Herbes de provencesuppe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

En lækker cremet blomkålssuppe. Nem og hurtig forret til mange eller en let hovedret til 3-4 personer.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 10 g smør
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 2 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • 4 spsk hvedemel
  • 500 g blomkål i små buketter
  • 250 g fine ærter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 500 g ciabattabrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt herbes de Provence og 3 dl af bouillonen. Rør fraiche og mel sammen til en jævning. Rør det i løgblandingen og pisk til den er jævn. Pisk resten af bouillonen i lidt efter lidt. Bring suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Kom blomkålsbuketterne i suppen og lad dem koge ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt ærter, salt og peber og kog uden låg i ca. ½ min. Smag til og server suppen i fx glas eller varme små skåle.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, grenache blanc, marsanne, viognier Provence, Rhône, Frankrig

Hvidvin fra Provence eller Cotes-du-Rhône Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges