Himmelsk risotto med urtekrydrede kyllingespyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Frisk og fyldig risret. Velegnet til grill.

Ingredienser

Antal portioner

Risotto

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 11 dl hønsebouillon
  • 175 g Castello® creamy Blue Creamy Blue
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g friske grønne asparges

Kylling

  • 2 kyllingefileter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 8 træspyd
  • 2 dl hakkede friske krydderurter, fx bredbladet persille og basilikum
  • 200 g østershatte
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Risotto

Lad smørret blive gyldent i en gryde og steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt ris, vin og 3 dl af bouillonen. Lad det simre. Rør jævnligt og spæd til med bouillon, indtil du har en cremet risotto. Smuldr HimmelBlå i og lad den smelte under omrøring. Del aspargesene i ca. 3 cm lange stykker. Hvis de er frosne, kan de blandes direkte i. Hvis aspargesene er friske, er det bedst at forkoge dem, i letsaltet vand, i ca. 2½ min., afhængig af tykkelsen. Vend aspargesene i lige inden serveringen.

Kylling

Skær hver kyllingefilet i 4 stykker på langs. Læg dem i et ovnfast fad, og pensl dem med olivenolie blandet med sojasauce. Steg dem midt i ovnen. Sæt kyllingestykkerne på spyd, og rul dem i de hakkede urter.

Del eller skær østershattene af roden. Steg dem i smør ved høj varme, indtil svampene har fået farve og er en smule sprøde. Server risottoen med de stegte østershatte og to urtekrydrede kyllingespyd.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra New Zealand eller andre oversøiske lande Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til asparges