Himmelsk salat
45 min

Himmelsk salat

Blåskimmelost, pære, druer og valnødder serveret med ostestænger. Mums!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Himmelsk salat

Blåskimmelost, pære, druer og valnødder serveret med ostestænger. Mums!

Antal portioner

Marinade

  • 1½ dl rapsolie
  • ½ dl hvidvinseddike eller citronsaft
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Ostestænger

Fremgangsmåde:

Del salaterne i mundrette stykker, skyl og tør bladene. Anret dem på tallerkener sammen med ost, pærer, druer og valnøddekerner.

Marinade

Pisk ingredienserne til marinaden sammen, smag til og dryp lidt hen over salaten lige inden servering.

Butterdejsstænger

Rul butterdejen ud til 30 x 40 cm. Drys den ene halvdel med reven ost og herbes de Provence. Fold den anden halvdel over, så ostedrysset er inde i dejen. Skær dejen i lange tynde strimler (ca. 2 x 15 cm). Sno strimlerne og bag dem midt i ovnen. Lad ostestængerne køle af og server dem til salaten.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 71 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen pinot gris, fx fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost