Hindbæryoghurt-is
60+ min

Hindbæryoghurt-is

En let yoghurtis med frisk og syrlig smag.
Fryseegnet
Bedømmelse (61 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hindbæryoghurt-is

En let yoghurtis med frisk og syrlig smag.

8 personer pr. portion

Antal portioner
  • 3 æggehvider
  • 1 spsk sukker

Pynt

  • hindbær, flødeskum, hakket chokolade eller grillede marshmallows (skumfiduser)

Fremgangsmåde:

Mos hindbærrene med sukker og yoghurt, evt. med håndmixer. Hæld blandingen op i en beholder og stil den i fryseren til blandingen er tyk. Skrab siderne ned en gang imellem.

Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk igen til de er helt stive. Når isen er frosset så meget at den er tyk, vendes æggehviderne i. Hæld isen i en metalform (ca. 1½ liter). Frys igen i ca. 3 timer. Tag isen ud af fryseren ca. 10 min. før den skal kugles op.

Tips

Yoghurt er godt til at lave is med. Smagen bliver frisk og let syrlig. Marshmallows sættes på spyd og grilles over et gasflamme eller i ovnen. Det går hurtigt, og de skal kun lige være brune.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 81 %
  • Fedt: 7 %
Print