Honningglaserede æbler med mandelparfait
60+ min

Honningglaserede æbler med mandelparfait

Skøn dessert med honning og varm karamel.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Honningglaserede æbler med mandelparfait

Skøn dessert med honning og varm karamel.

Antal portioner

Mandelparfait

Honningglaserede æbler

  • 5 æbler, fx coxorange eller belle de boskoop
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 50 g smør
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

  • 25 g mandelflager
  • 4 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Mandelparfait

Rist mandlerne i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring, i ca. 3 min. Bring fløde, mælk, sukker og mandler i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ca. 1 min. under omrøring. Tag gryden af varmen og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld halvdelen i et blenderglas og blend den et kort øjeblik, så mandlerne akkurat går i stykker. Blend resten. Tilsæt likør og citronsaft og hæld isblandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen i mindst 6 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

Honningglaserede æbler

Del æblerne i kvarte og fjern stilk og kernehus. Skær de kvarte æblestykker til, så de har facon som store ovale oliven. Læg æblestykkerne i koldt vand så de ikke bliver mørke. Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og honning og rør til karamellen er gylden og glat. Kom citronskal og æblestykker i og steg dem forsigtigt i ca. 2 min., til æblerne er møre - men stadig sprøde.

Ved serveringen

Anret æbler og varm karamel på portionstallerkener. Læg kugler af mandelparfait på hver tallerken, pynt med mandelflager og citronskal og server straks.

Tip

Isen kan også fryses på ismaskine - ca. ½ time.

Tips

De honnningglaserede æbler kan ikke fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin på druen chenin blanc vil være dejlig. Prøv en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til æbler