Honningglaserede æbler med mandelparfait

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Skøn dessert med honning og varm karamel.

Ingredienser

Antal portioner

Mandelparfait

Honningglaserede æbler

  • 5 æbler, fx coxorange eller belle de boskoop
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 50 g smør
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

  • 25 g mandelflager
  • 4 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelparfait

Rist mandlerne i en tør pande, ved kraftig varme og under omrøring, i ca. 3 min. Bring fløde, mælk, sukker og mandler i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ca. 1 min. under omrøring. Tag gryden af varmen og lad flødeblandingen køle lidt af. Hæld halvdelen i et blenderglas og blend den et kort øjeblik, så mandlerne akkurat går i stykker. Blend resten. Tilsæt likør og citronsaft og hæld isblandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen i mindst 6 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. ½ time før serveringen.

Honningglaserede æbler

Del æblerne i kvarte og fjern stilk og kernehus. Skær de kvarte æblestykker til, så de har facon som store ovale oliven. Læg æblestykkerne i koldt vand så de ikke bliver mørke. Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og honning og rør til karamellen er gylden og glat. Kom citronskal og æblestykker i og steg dem forsigtigt i ca. 2 min., til æblerne er møre - men stadig sprøde.

Ved serveringen

Anret æbler og varm karamel på portionstallerkener. Læg kugler af mandelparfait på hver tallerken, pynt med mandelflager og citronskal og server straks.

Tip

Isen kan også fryses på ismaskine - ca. ½ time.

Frysetip

De honnningglaserede æbler kan ikke fryses.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin på druen chenin blanc vil være dejlig. Prøv en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til æbler