Honningmarineret torskefilet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Med opskriften på honningmarineret torskefilet kan du servere en fiskeret med sødme, saft og lækre grøntsager. Glæd dig til at nyde torskefileterne i den lækre honningmarinede.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 torskefileter uden skind

Honningmarinade

  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk honning
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk fint salt
  • 30 g smør

Svitsede grøntsager

  • 15 g smør
  • 4 rødløg i store tern
  • 2 grønne squash i tykke, kvarte skiver
  • 300 g optøede, frosne haricots verts
  • 1½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør torskefileterne. Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i et fad.

Honningmarinade

Knus fennikelfrøene, fx i en morter. Rør honning, eddike, knuste fennikelfrø og salt sammen i en skål. Hæld marinaden over fiskestykkerne og vend godt rundt. Stil fisken tildækket i køleskabet i ca. 10 min.

Tag fiskestykkerne op af marinaden (gem den). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når fiskestykkerne bliver vendt. Tag fisken op og hold den varm. Steg de sidste stykker fisk på samme måde.

Svitsede grøntsager

Varm fedtstoffet i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash, bønner, salt og marinade. Svits i yderligere ca. 3 min. og smag til.

Ved serveringen

Fordel grøntsager med væde i et dybt, varmt fad og læg herpå de stegte torskestykker.

Tips

Fiskeretten kan tilberedes med tykke rødspættefileter i stedet for torskefileter og med 1 tsk dijonsennep i stedet for de knuste fennikelfrø.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8090 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: