

Honningmarineret torskefilet
45 min
Med opskriften på honningmarineret torskefilet kan du servere en fiskeret med sødme, saft og lækre grøntsager. Glæd dig til at nyde torskefileterne i den lækre honningmarinede.
Ingredienser
Antal portioner
- 3 torskefileter uden skind
Honningmarinade
- 1 tsk fennikelfrø
- 2 spsk honning
- 4 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk fint salt
- 30 g smør
Svitsede grøntsager
- 15 g smør
- 4 rødløg i store tern
- 2 grønne squash i tykke, kvarte skiver
- 300 g optøede, frosne haricots verts
- 1½ tsk groft salt
Tilbehør
- 240 g landbrød
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rens og tør torskefileterne. Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i et fad.
Honningmarinade
Knus fennikelfrøene, fx i en morter. Rør honning, eddike, knuste fennikelfrø og salt sammen i en skål. Hæld marinaden over fiskestykkerne og vend godt rundt. Stil fisken tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
Tag fiskestykkerne op af marinaden (gem den). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når fiskestykkerne bliver vendt. Tag fisken op og hold den varm. Steg de sidste stykker fisk på samme måde.
Svitsede grøntsager
Varm fedtstoffet i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash, bønner, salt og marinade. Svits i yderligere ca. 3 min. og smag til.
Ved serveringen
Fordel grøntsager med væde i et dybt, varmt fad og læg herpå de stegte torskestykker.
Tips
Fiskeretten kan tilberedes med tykke rødspættefileter i stedet for torskefileter og med 1 tsk dijonsennep i stedet for de knuste fennikelfrø.
Sådan fileterer du torsk
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 8090 kJ
- Energifordeling:
- Protein: 31 %
- Kulhydrat: 45 %
- Fedt: 24 %