Hønsesalat med spidskål og dild

Bedømmelse

(7 vurderinger)

60+ min

Denne lækre opskrift på hønsesalat med spidskål og dild når hele smagspaletten rundt. Den sprøde og friske smag fra koriander og hytteosten er en fantastisk kombination!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1½ kg kyllingelår
  • 2½ spsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ½ tsk stødt sort peber

Pynt

  • dildkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kyllingelårerne i et fad. Bland salt og sukker med de øvrige krydderier. Drys saltblandingen over kyllingelårene og stil dem tildækket i køleskabet indtil næste dag. Kog kyllingelårene i ca. 1 time eller til de er møre. Pluk dem i store mundrette stykker.

Rens spidskålet og del det i kvarte stykker. Skær dem i mindre tern (ca. 3 x 3 cm). Bring en gryde med vand og salt i kog og blanchér spidskålen. Lad kålen blive kold. Rør hytteost, dild, salt og peber sammen. Tilsæt kål og kylling og vend godt rundt. Smag til.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 53 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 37 %

Print

Kilde: