Hot kardemommekrydret kartoffelsalat og laks
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Hot kardemommekrydret kartoffelsalat og laks

Skal kartoffelsalat altid smage som den plejer?....nej vel. Prøv denne eksotisk krydrede variation med både kardemomme, koriander og rosiner.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hot kardemommekrydret kartoffelsalat og laks

Nøglehulsmærket opskrift

Skal kartoffelsalat altid smage som den plejer?....nej vel. Prøv denne eksotisk krydrede variation med både kardemomme, koriander og rosiner.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kg skrubbede kartofler med skræl, fx nix pille
  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk hakkede friske korianderblade
  • 100 g rosiner
  • 50 g smuttede mandler
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 2 grønne peberfrugter i tynde strimler
  • 3 forårsløg i tynde ringe
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk rapsolie
  • 4 laksefileter med skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kartofler og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i mundrette bidder.

Knus kardemommefrøene - evt. i en morter. Vend kvark, kardemomme, chili, limesaft, koriander, rosiner, mandler og salt sammen. Tilsæt kartofler, tomater, peberfrugter, forårsløg og vand. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt ekstra vand, hvis kartoffelsalaten er for fast. Smag til og kom kartoffelsalaten i en skål.

Lad imens olien blive varm i en pande. Drys laksestykkerne med salt og peber og steg dem ved jævn varme, på skindsiden, i ca. 5 min. - til skindet er gyldent og sprødt. Vend forsigtigt stykkerne og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er gennemstegte. Server laksen sammen med den hotte kardemommekrydrede kartoffelsalat og limebåde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 27 %
Print