Hurtig blommerelish
30 min

Hurtig blommerelish

Følg denne nemme opskrift og nyd frugternes naturlige egenskaber, der bringer det bedste frem i enhver ostetallerken.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hurtig blommerelish

Følg denne nemme opskrift og nyd frugternes naturlige egenskaber, der bringer det bedste frem i enhver ostetallerken.

Antal portioner
  • 225 g blommer
  • ¾ dl æblecidereddike
  • 2½ spsk rørsukker
  • ½ tsk fint salt
  • ½ tsk gule sennepskorn

Fremgangsmåde:

Skyl og halver blommerne. Skær dem i mindre tern. Kom eddike, sukker, salt og sennepskorn i en lille gryde og bring det i kog. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld lagen over blommerne og lad relishen køle af.

Relish smager godt som tilbehør til fx dessertoste. Den smager også godt til fx stegt fisk, kartofler og grøn salat.

Tips

I stedet for blommer kan man anvende ferskner, nektariner, modne pærer eller udenfor sæsonen, mango. Kan man lide stærk mad, kan man tilsætte lidt hakket frisk chili til relishen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,2 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 94 %
  • Fedt: 3 %
Print