Hurtige appelsinscones

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

Dejlige engelske scones - her med smag af kanel og appelsin, som også giver bagværket sin fine orange farve.

Ingredienser

8 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 100 g koldt smør
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk mælk

Pensling

  • mælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, sukker, appelsinskal, bagepulver og kanel i en skål. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med appelsinsaft og mælk. Del dejen i 4 portioner og tril hver portion til en kugle. Tryk kuglerne flade til store scones (ca. 10 cm i diameter). Læg de store scones på en bageplade med bagepapir. Rids hver appelsinscone dybt - så der bliver 4 trekanter. Pensl med mælk og bag de store scones midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist og bræk hver scone i 4 trekanter.

Hurtige appelsinscones smager dejligt med flødeost naturel, citronsmør eller koldt smør.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Frysetip

Lad dem tø og lun dem på en brødrister eller i ovnen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: