Hveder med tranebær og ingefær
60+ min

Hveder med tranebær og ingefær

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hveder med tranebær og ingefær

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • ¼ liter sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk honning
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 75 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og hæld det i mælken (lillefingervarmt). Rør gæren ud heri. Rør æg, honning, ingefær og salt ud i væsken. Tilsæt noget af melet og tranebærrene og rør dejen til en grød, inden resten af melet tilsættes. Ælt dejen sammen med let hånd. Det er ikke sikkert at alt melet skal tilsættes. Dejen må ikke blive tung. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Slå dejen ned og form 16 boller. Stil dem tæt sammen på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen - de skal være lyse. Lad dem køle af. Flæk dem og grill dem gyldne på skærefladen øverst i ovnen eller på en brødrister.

Tip

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Efter hævetiden tages pladen med bollerne ud af ovnen, mens ovnen varmes op til 200°.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Grill

Ca. 1½ min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 22 %
Print