Hvid pizza med røget laks og stenbiderrogn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

I denne opskrift bages pizzabunden, hvorefter den bage bund smørres med fraiche og fyldes med laks, rogn, løg og citron.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 300 g pizzamel (ca. 5¼ dl)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Opløs gæren i lvandet og tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med et låg eller alufolie og lad dejen hæve et lunt sted ca. 40 min.

Varm en stor bageplade i ovnen. Del dejen og rul hver dejklump ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Bag dem på en meldrysset, opvarmet bageplade eller bagesten. Pensl pizzabundene med olie og bag dem - en af gangen midt i ovnen.

Fyld

Bland cremefraiche med citronsaft og 2 spsk af de finthakkede rødløg. Tag pizzaerne ud af ovnen og fordel fraicheblandingen herpå. Anret skiver af røget laks ovenpå cremefraichen. Fordel stenbiderrogn ovenpå og drys med resten af rødløgene. Servér straks.

Tip

Purløg eller dild kan bruges i stedet for rødløg.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: