Hvidløgssuppe med ostetoast
45 min

Hvidløgssuppe med ostetoast

.....så er der vist ingen fare for at blive angrebet af Vampyrer!
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidløgssuppe med ostetoast

.....så er der vist ingen fare for at blive angrebet af Vampyrer!

Antal portioner
  • 1 dåse hvide bønner, fx cannellino eller butterbeans
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 5 store pillede fed hvidløg
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 300 g frosne ekstrafine ærter
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt
  • 4 spsk hakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Bring bønner, bouillon, løg og hvidløg i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde, ærter, chili og salt. Bring suppen i kog og smag til.

Del imens brødskiverne i halve og læg dem sammen om ost, persille, salt og peber. Rist brødene ca. 3 min. i en toastmaskine.

Drys hvidløgssuppen med persille og server den sammen med de varme ostetoasts.

Tip

Ostebrødene kan også laves i en ovn. Læg brødskiverne på en plade med bagepapir. Bland ost og persille. Fordel blandingen på brødet og drys med salt og peber. Gratiner ostebrødene midt i ovnen, ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 31 %
Print