Hytteost-blinis med skyrcreme, rejer og røget laks
30 min

Hytteost-blinis med skyrcreme, rejer og røget laks

En lille lækker sag til gæsterne - eller som snackmad til natmad. Bløde lækre blinis med fisk og skaldyr.
Bedømmelse (41 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteost-blinis med skyrcreme, rejer og røget laks

En lille lækker sag til gæsterne - eller som snackmad til natmad. Bløde lækre blinis med fisk og skaldyr.

Antal portioner

Skyrcreme

  • 100 g røget laks
  • 100 g frosne, optøede rejer
  • ½ liter fintstrimlet icebergsalat

Pynt

  • friske dildkviste

Fremgangsmåde:

Del æggene i blommer og hvider. Rør hytteosten med æggeblommer, purløg, mel, salt og peber. Pisk hviderne stive og fold dem i. Lad halvdelen af smørret blive gyldent og steg 4 blinis. Steg dem ved jævn varme i ca. 2½ min. på hver side. Gentag med resten af smør og blinisdej.

Skyrcreme

Rør det syrnede produkt med mayonnaise, sennep, salt og peber. Smag til.

Kom lidt creme på de 8 blinis og læg laks på de 4 af dem og rejer på resten. Fordel salaten på et fad og stil de pyntede blinis herpå. Pynt med dild og server med resten af cremen ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %
Print