Hytteost-blinis med creme, rejer og røget laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(47 vurderinger)

30 min

En lille lækker sag til gæsterne - eller som snackmad til natmad. Bløde lækre blinis med fisk og skaldyr.

Ingredienser

Antal portioner

Hytteost-blinis

Creme

  • 100 g røget laks
  • 100 g frosne, optøede rejer
  • ½ liter fintstrimlet icebergsalat

Pynt

  • frisk dildkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Hytteost-blinis

Del æggene i blommer og hvider. Rør hytteosten med æggeblommer, purløg, mel, salt og peber. Pisk hviderne stive og fold dem i. Lad halvdelen af smørret blive gyldent og steg 4 blinis. Steg dem ved jævn varme i ca. 2½ min. på hver side. Gentag med resten af smør og blinisdej.

Creme

Blend hytteost med mayonnaise, sennep, salt og peber til det er glat. Smag til.

Kom lidt creme på de 8 blinis og læg laks på de 4 af dem og rejer på resten. Fordel salaten på et fad og stil de pyntede blinis herpå. Pynt med dild og server med resten af cremen ved siden af.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde: