Hytteost-risotto med grillet parmaskinke
45 min

Hytteost-risotto med grillet parmaskinke

De bløde ostekorn og risene smelter sammen til denne lækre risotto.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteost-risotto med grillet parmaskinke

De bløde ostekorn og risene smelter sammen til denne lækre risotto.

Antal portioner

Hytteost-risotto

  • 500 g bælgede ærter
  • 50 g smør
  • 3 store finthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • ¼ tsk groft salt
  • 320 g risottoris (ca. 4 dl)
  • 2 dl tør hvidvin
  • 8 dl kogende grøntsagsbouillon
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 50 g grofthakket rucolasalat
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillet parmaskinke

  • 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke (ca. 60 g)

Pynt

  • 25 g grofthakket rucolasalat
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver citron

Tilbehør

  • 100 g landbrød

Fremgangsmåde:

Hytteost-risotto

Kom ærterne i en gryde med kogende vand og kog dem, uden låg, i 1-2 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og salt i ca. 1 min. Tilsæt herefter risene og svits dem i 1-2 min. - eller til de er blanke, rør forsigtigt. Hæld hvidvinen i, og bliv ved med at røre forsigtigt, indtil væden er kogt ind. Skru ned til jævn varme. Tilsæt grønsagsbouillonen lidt efter lidt, i takt med at væden opsuges. Kog risene, under jævnlig omrøring, ca. 15 min. i alt. Tilsæt ærterne, og lad det simre videre i 1-2 min. Rør hytteosten i sammen med rucola, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Grillet parmaskinke

Skær imens parmaskinken i ca. 3 cm. lange stykker. Læg stykkerne på en bageplade med alufolie og grill dem øverst i ovnen - vend dem undervejs. Hold godt øje da de nemt brænder på.

Anret risottoen i varme dybe tallerkener med stykker af parmaskinke på toppen. Drys med rucola og pynt med citron og friskkværnet peber. Server straks sammen med brød.

Tips

I stedet for ærter kan du bruge grønne asparges. Og tilsvarende persille i stedet for rucola, chorizo i stedet for parmaskinke og mere grønsagsbouillon i stedet for hvidvin. Du kan skifte de friske ærter ud med frosne, optøede.

Grill

2-3 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %
Print

Vin match

Grüner veltliner Kamptal, Østrig

En tør, lidt krydret hvidvin vil være lækker til denne ret. Prøv en grüner veltliner fra østrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges