Indisk dhal med mynte-raita
60+ min

Indisk dhal med mynte-raita

Mhmm... En dejligt lunende indisk ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Server dahl med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og koriander - så bliver det ikke bedre.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indisk dhal med mynte-raita

Mhmm... En dejligt lunende indisk ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Server dahl med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og koriander - så bliver det ikke bedre.

Antal portioner
  • 250 g røde linser (ca. 3 dl)
  • 15 g smør
  • 1 stort grofthakket zittauerløg (ca. 200 g)
  • 4 knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber - efter smag
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 4 gulerødder i tern (ca. 300 g)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 æble i tern (ca. 125 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Mynte-raita

Tilbehør

  • 250 g groft naanbrød
  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i ca. 4 min. ved svag varme. Tilsæt karry, spidskommen og koriander og svits i ca. 1 min. Vend gulerødder heri og svits i yderligere ca. 2 min ved jævn varme. Tilsæt linser, bouillon, hakkede tomater, cherrytomater, æble, salt og peber og lad retten simre ved svag varme og under låg i ca. 45 min - eller til dahlen har en passende konsistens. Rør af og til. Smag til.

Mynte-raita

Bland yoghurt med agurk, mynte, salt og peber. Smag til.

Server den varme dahl med raita, naanbrød og friske korianderblade.

Frysetip

Lav evt. dobbelt portion af dahl og læg resten i fryseren, så har du også til en anden dag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Protein: 21 %
  • Fiber: 64,7 g
Print