Ingefærcreme til æbleringe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Kold ingefærcreme til de lune æblekager er en fantastisk kombination.

Ingredienser

Antal portioner

Ingefærcreme

Æbleringe

  • 3 uskrællede æbler, fx coxorange
  • 100 g groft knuste makroner (ca. 2 dl)
  • 25 g smør

Sådan gør du

Sådan gør du

Ingefærcreme

Vend ylette sammen med sukker, ingefær og kardemomme. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i blandingen. Stil ingefærcremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag den til.

Æbleringe

Udstik eller skær forsigtigt kernehuset ud af æblerne (æblerne skal forblive hele). Skær æblerne i tynde ringe (ca. ½ cm). Læg æbleringene i 6 smurte, ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter) og drys de knuste makroner over æblerne. Skær smørret i mindre stykker og fordel det over makronerne. Bag æbleringene midt i ovnen til "makronlåget" er gyldent og sprødt. Server de varme æbleringe sammen med den kolde ingefærcreme.

Tips

Hvis det kniber med at have 6 portionsfade i ovnen på én gang, giver det i nogle ovne mere plads, hvis man vender bagepladen om, så bunden er opad. Æbleringene kan bages i ét smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm). Bag æblerne midt i ovnen ca. 11 min. ved 250°.

Bagetid

Ca. 11 min. ved 250° - traditionel ovn.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5355 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: