Irish coffeesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

15 min

Velkendt smag i en lækker sauce. Nyd den til et godt stykke kød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl kaffe - stærk
  • ½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk kalvefond, fx touch of taste
  • ½ tsk rørsukker
  • 1 spsk whisky
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kaffe i en lille tykbundet gryde. Rør majsstivelse ud heri og tilsæt fløde, fond og sukker. Bring saucen i kog og lad den koge i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt whisky, salt og peber. Smag til.

Tip

Server til en stegt oksefilet eller entrecoté.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3300 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 85 %
  • Alkohol: 5 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Modne vine fra Bordeaux i Frankrig, fx. fra distriktet St. Estephe har ofte noter af kaffe, og vil derfor fungere bedst til kødretter med denne sauce. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød