Irish coffeesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

15 min

Velkendt smag i en lækker sauce. Nyd den til et godt stykke kød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl kaffe - stærk
  • ½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk kalvefond, fx touch of taste
  • ½ tsk rørsukker
  • 1 spsk whisky
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kaffe i en lille tykbundet gryde. Rør majsstivelse ud heri og tilsæt fløde, fond og sukker. Bring saucen i kog og lad den koge i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt whisky, salt og peber. Smag til.

Tip

Server til en stegt oksefilet eller entrecoté.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3300 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 85 %
  • Alkohol: 5 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Modne vine fra Bordeaux i Frankrig, fx. fra distriktet St. Estephe har ofte noter af kaffe, og vil derfor fungere bedst til kødretter med denne sauce. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød