Irish coffeesauce

Bedømmelse

(1 vurderinger)

15 min

Velkendt smag i en lækker sauce. Nyd den til et godt stykke kød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl kaffe - stærk
  • ½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 spsk kalvefond, fx touch of taste
  • ½ tsk rørsukker
  • 1 spsk whisky
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kaffe i en lille tykbundet gryde. Rør majsstivelse ud heri og tilsæt fløde, fond og sukker. Bring saucen i kog og lad den koge i ca. 3 min. under omrøring. Tilsæt whisky, salt og peber. Smag til.

Tip

Server til en stegt oksefilet eller entrecoté.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3300 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 7 %
  • Fedt: 85 %
  • Alkohol: 5 %

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Modne vine fra Bordeaux i Frankrig, fx. fra distriktet St. Estephe har ofte noter af kaffe, og vil derfor fungere bedst til kødretter med denne sauce. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til oksekød