Is (flødeis)

Bedømmelse

(114 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift kan du lave en lækker hjemmelavet is (flødeis), som smager himmelsk. Isen er meget rigtig god sammen med blandet frugt.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 300 g blandet frugt fra dåse, fx abrikoser eller ananas

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren, og frys den 4-5 timer.

Ved serveringen

Skyl formen under koldt vand. Løs isen langs kanten, og vend den ud på et fad. Server med frugt.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 76 %

Print

Kilde: