

Is (flødeis)
60+ min
Med denne opskrift kan du lave en lækker hjemmelavet is (flødeis), som smager himmelsk. Isen er meget rigtig god sammen med blandet frugt.
Ingredienser
Antal portioner
-
½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 3 æggeblommer
- 60 g sukker (ca. ¾ dl)
- korn af ½ vaniljestang
Tilbehør
- 300 g blandet frugt fra dåse, fx abrikoser eller ananas
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren, og frys den 4-5 timer.
Ved serveringen
Skyl formen under koldt vand. Løs isen langs kanten, og vend den ud på et fad. Server med frugt.
Sådan flækker du en vaniljestang
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 2,1 g
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 76 %