Is med marinerede vindruer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet vaniljeflødeis med blå og grønne druer i en marinade af hvid rom som tilbehør.

Ingredienser

6 personer pr. portion

Antal portioner

Is

Marinerede vindruer

  • 250 g halve, udstenene grønne vindruer
  • 250 g halve, udstenene blå vindruer
  • 1 dl hvid rom
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Is

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vaniljekornene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen i en randform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Rør isen op hver halve time under indfrysningen, ca. 2½ time. Frys derefter isen.

Marinerede vindruer

Læg vindruerne i et fad. Hæld rom ved og drys sukker over. Lad vindruerne stå tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Rør i dem af og til. Tag isen ud af fryseren ca ½ time før serveringen og stil den i køleskabet.

Ved serveringen

Vend isen ud på et fad og læg halvdelen af vindruerne i midten. Server resten af vindruerne med marinaden i en skål ved siden af.

Frysetip

Isen kan fryses.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Is ledsages ofte rigtig godt af den søde, hvide og let perlende moscato d'asti Norditalien - også når der er lys rom inde i billedet Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade