Is med marinerede vindruer

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet vaniljeflødeis med blå og grønne druer i en marinade af hvid rom som tilbehør.

Ingredienser

6 personer pr. portion

Antal portioner

Is

Marinerede vindruer

  • 250 g halve, udstenene grønne vindruer
  • 250 g halve, udstenene blå vindruer
  • 1 dl hvid rom
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Is

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vaniljekornene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen i en randform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Rør isen op hver halve time under indfrysningen, ca. 2½ time. Frys derefter isen.

Marinerede vindruer

Læg vindruerne i et fad. Hæld rom ved og drys sukker over. Lad vindruerne stå tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Rør i dem af og til. Tag isen ud af fryseren ca ½ time før serveringen og stil den i køleskabet.

Ved serveringen

Vend isen ud på et fad og læg halvdelen af vindruerne i midten. Server resten af vindruerne med marinaden i en skål ved siden af.

Frysetip

Isen kan fryses.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Is ledsages ofte rigtig godt af den søde, hvide og let perlende moscato d'asti Norditalien - også når der er lys rom inde i billedet Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade