Is med marinerede vindruer - Opskrifter - Arla

Is med marinerede vindruer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Hjemmelavet vaniljeflødeis med blå og grønne druer i en marinade af hvid rom som tilbehør.

Ingredienser

6 personer pr. portion

Antal portioner

Is

Marinerede vindruer

  • 250 g halve, udstenene grønne vindruer
  • 250 g halve, udstenene blå vindruer
  • 1 dl hvid rom
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Is

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt vaniljekornene. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen i en randform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Rør isen op hver halve time under indfrysningen, ca. 2½ time. Frys derefter isen.

Marinerede vindruer

Læg vindruerne i et fad. Hæld rom ved og drys sukker over. Lad vindruerne stå tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Rør i dem af og til. Tag isen ud af fryseren ca ½ time før serveringen og stil den i køleskabet.

Ved serveringen

Vend isen ud på et fad og læg halvdelen af vindruerne i midten. Server resten af vindruerne med marinaden i en skål ved siden af.

Frysetip

Isen kan fryses.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Is ledsages ofte rigtig godt af den søde, hvide og let perlende moscato d'asti Norditalien - også når der er lys rom inde i billedet Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade