Is surprise..... nytårsdessert

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Elsker man marcipan, er dette den perfekte dessert! - og den kan laves næsten færdig i meget god tid.

Ingredienser

Antal portioner

Kransekagebunde - ugen før

  • 500 g ren, rå marcipan
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 æggehvider
  • 50 g flormelis til udrulning (ca. 1 dl)
  • 1 liter vaniljeflødeis

Kransekagestænger - ugen før

  • 200 g blød nougat

Glasur - på dagen

  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 spsk æggehvider
  • 1 tsk appelsinlikør, fx grand marnier

Appelsinsalat

  • 2 skrællede appelsiner i små stykker
  • 1 spsk appelsinlikør, fx grand marnier

Is surprise

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kransekagebunde - ugen før

Riv marcipanen groft og ælt den sammen med sukker og æggehvider. Vej ca. 125 g af og del det i 8 stykker. Drys bordet med flormelis og tryk marcipanstykkerne ud til runde bunde ( ca. 6½ cm i diameter). Læg bundene på en plade med bagepapir. Læg endnu en bageplade under og bag bundene midt i ovnen. Lad kransekagebundene køle af. Fordel dem i 8 ovnfaste forme (a ca. 1½ dl - ca. 7 cm i diameter) - der kan tåle at komme direkte fra fryseren i en varm ovn. Læg en stor kugle is i hver form, tryk isen lidt ned og stil formene tildækkede i fryseren.

Kransekagestænger - ugen før

Del resten af marcipanen i 8 stykker og form hvert stykke til en ca. 13 cm lang rulle. Lav en dyb rende i hver rulle. Skær nougaten i 8 tynde stænger og læg en stang nougat i hver rende. Luk marcipanen omkring nougaten og tryk stængerne så de bliver "trekantede". Læg forsigtigt 4 af stængerne på en plade med bagepapir - med god afstand mellem hver. Bag marcipanstængerne midt i ovnen - stadigvæk på "dobbeltplade". Dæk evt.stængerne med bagepapir efter ca. 5 min. Bag resten. Frys kransekagestængerne.

Glasur - på dagen

Lad kransekagestængerne tø op på køkkenbordet. Rør flormelis sammen med æggehvide og appelsinlikør. Kom glasuren i en frysepose og klip et lillebitte hul i det ene hjørne. Pynt kransekagestængerne når overfladen er tør.

Appelsinsalat

Vend appelsinstykkerne sammen med appelsinlikøren og lad dem trække i mindst 1 time.

Servering af is surprise

Pisk hviderne stive. Vend sukkeret i og pisk igen til et sejt skum. Vend mandlerne i. Tag de 8 forme ud af fryseren. Fordel halvdelen af appelsinsalaten omkring isen. Læg marengsen på, helt ud til kanten, som et tætsluttende låg. Bag desserten næstøverst i ovnen til marengsen er gylden. Fordel imens resten af appelsinsalaten på portionstallerkener og pynt med citronmelisse. Stil de varme forme på tallerkenerne og server straks.

Bagetid - kransekagebunde

Ca. 5 min. ved 250°.

Bagetid - kransekagestænger

Ca. 9 min. ved 250°.

Bagetid - is surprise

Ca. 3 min. ved 275°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 27790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Det oplagte vinvalg til denne fest-dessert er den søde, mousserende asti spumante, også kendt som"asti". Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade