Iset ingefærsuppe med lun kompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Frisk dessertsuppe med lun kompot af pærer, appelsiner og appelsinlikør. En herlig afslutning på en god middag.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

Lun kompot

  • 2 skrællede faste, modne pærer i tern
  • 1½ spsk sukker
  • 1½ spsk vand
  • 2 appelsiner
  • 3 spsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ¾ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 spsk appelsinlikør, fx cointreau

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Kog citronskal, vand, sukker og ingefær i en gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Si sukkerlagen ned i en metalform (ca. 2 liter) og stil sukkerlagen tildækket i fryseren i ca. 2 timer. Rør kvark og den letfrosne sukkerlage sammen til den er glat. Dæk atter formen og frys blandingen i mindst 20 timer. Stil den frosne suppe til optøning på køkkenbordet ca. 2½ time før serveringen.

Lun kompot

Kog pæretern, sukker og vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften (ca. 3 spsk). Bland citron- og appelsinsaft og rør maizena i. Rør jævningen i kompotten og lad den koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt orangelikør og appelsinfileter og smag til.

Ved serveringen

Pisk suppen med en håndmixer i ca. 10 sek. Anret suppen i iskolde tallerkener med lidt af den lune kompot. Server resten af den lune kompot til.

Sådan skærer du appelsinfileter

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 4 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sødlig hvidvin på druen riesling, vil fungere rigtig godt til denne dessert. Prøv at finde en "auslese", "beerenauslese" eller "eiswein" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vil til ris a la mande